Flyg till Milano

Milano har tre flyplatser: Milano Malpensa, Milano Linate och Bergamo Airport. Linate ligger närmast staden, men Malpensa är den mer internationellt trafikerade och flertalet reguljärflyg landar här.

Båda flygplatserna har bra kommunikationer och du tar dig lätt intill staden med buss eller taxi. En enkelresa med buss kostar 30 kr och en taxiresa 250 –300 kr.

Flyg från Sverige

Från Sverige tar du dig enklast till Milano med SAS som flyger dagligen ifrån Arlanda.

För dig som vill flyga till Milano från Sverige så går det direktflyg till Milano Mapensa flygplats från Stockholm Arlanda, där Easy Jet, Norwegian och SAS flyger utan mellanlandning till staden.  SAS har också ett direktflyg från Arlanda till Milano Linate flygplatsen och erbjuder förmånliga biljettpriser, en flygstol till Milano kan du få för 1500 – 2000 kr. Lite varierande beroende på säsong.

Flygtiden är cirka 2 timmar och 45 minuter.

Under sommaren 2018 kommer flygbolaget Alitalia att varje lördag, från och med 12 maj till den 1 september, trafikera Arlanda till Milan Linate med ett Airbus A319/320-flygplan

Flyg med mellanlandning till Italien

Det finns också andra alternativ; både holländska KLM och Swiss Air flyger också till Milano. Du flyger ifrån Arlanda och mellanlandar i Amsterdam med KLM. Flygtiden är cirka 4 timmar. Swiss Air flyger också regelbundet till Milano med mellanlandning i Zurich. Väntetiden här för anslutande flyg till Milano kan dock vara några timmar. SAS är alltså ditt bästa alternativ. Det är alltså enkelt att flyga till Milano. Denna spännande stad ligger alltså bara några få timmars flygtid bort!

Hitta billiga flygresor till Italien på nätet

Det finns en par bra söktjänster på nätet när du ska boka ditt flyg till Milano. På Travelstart kan du se vilka bolag som flyger till Milano och du kan jämföra deras priser. Du kan även lätt boka din flygresa här Online. Detsamma gäller för Flygvaruhuset där du kan leta efter billigast möjliga flyg till Milano och boka din resa. Du får träffar på flybolag som SAS, Lufthansa, KLM och Swiss.

Det kan vara värt att jämföra på olika nätsidor med avgångarna från Arlanda med dem från Stockholm Skavsta Airport och Landvetter för dig som letar efter de billigaste flygbiljetterna. En hemsida som erbjuder prisjämförelser är Flygresor.se, där det ges exempel mellan olika paketlösningar eller sista minuten resor.

Det brukar finnas bra rabatter att hitta i paketlösningar för helgresor till Milano, om resenären köper sina flygbiljetter tillsammans med ett hotellboende.

Flyg från Norden till Milano

Inom Norden går det reguljära direktflyg från Köpenhamn till Milano Mapensa med Easy Jet, Ryanair och SAS. Dessutom kan resenären flyga direkt från Helsingfors till Milano Mapensa med Finnair.

Från Oslo flyger Norwegian direkt till Milano Malpensa. Direktflyget mellan Stocholm Arlanda till Milano tar i vanliga fall 2 timmar och 35 minuter. Mellan Landvetter till Bergamo Milano flygplats får passageraren flyga i 2 timmar och 25 minuter och mellan Köpenhamn till Milano 2 timmar och 5 minuter. Från Oslo beräknas flygtiden till 2 timmar och 40 minuter och mellan Helsingfors till Milano tar direktflyget ungefär 3 timmar.

359 541 passagerare flög mellan Köpenhamn och Milano Mapensa år 2016, vilket var det åttonde största antalet passagerare från flygplatsen till en destination inom EU. Samma år reste 169 163 passagerare mellan Helsingfors och Milano Mapensa, det 20:e största passagerarantalet inom EU.

Så många resor till Milano

Antalet passagerare till Oslo uppgick till 88 428. Ingen av de svenska flygplatserna hamnade bland de 43 största – med mer är 50 000 passagerare – när det gäller flygtrafiken till och från Milano Mapensa år 2016. Det största antalet passagerare flög fram och tillbaka till två spanska destinationer; Barcelona, som hade 686 128 passagerare det året och Madrid, med 601 979 passagerare.

Det totala antalet passagerare från Sverige som flög till Malpensa och tillbaka uppgick till 10 207 år 2016, vilket var en minskning med 18.88 procent från år 2015. Det kan jämföras med 359 541 danskar och 171 505 finländare under samma tid.

Det var betydligt fler passagerare som reste mellan Stockholm Arlanda till Milano Linate år 2016. Antalet resenärer var 87 981 som flög med SAS det året, vilket innebar det 15:e största passagerarantalet mellan dessa två destinationer bland de europeiska länderna.

Förutom dessa direktflyg från Norden kan resenären byta flyg i till exempel Berlin, Brüssel, Frankfurt, London–Heathrow, Paris, Riga, Wien och andra europeiska städer för att sedan ta sig vidare till någon av Milanos flygplatser.

Viktigt att ta med giltigt pass eller nationellt ID-kort

När du planerar att flyga till Milano är det viktigt att du har ett giltigt pass eller nationellt ID-kort, som är giltiga resehandlingar. Detta gäller inte för vanliga ID-kort och körkort. Att vaccinera sig inför resan är inte nödvändigt då Italien betraktas som ett tryggt resmål.

Men turister bör se upp för ficktjuvar och ha därför  extra koll på värdesakerna. Det europeiska försäkringskortet som utfärdas av Försäkringskassan bör du också ta med och införskaffa en bra reseförsäkring eller en hemförsäkring med reseskydd, i fall att olyckan skulle inträffa.