Shopping i Milano

Vare sig du ska shoppa eller bara gå och titta så är det en fröjd att göra detta i Milano. Här i Europas modecentra finns naturligtvis allt du önskar dig.

Butikerna slår vanligen upp sina portar vid 9:30 och fram till klockan 13. Därefter är det siesta och åter öppningsdags vid 15: 30 – tiden.

Många varuhus har dock öppet hela dagen och stänger alltså inte vid lunchtid. Nästan samtliga varuhus har dock stängt på söndagar.

Många butiker slår också igen under den italienska semestern i augusti. Så om din avsikt främst är att shoppa bör du ha det i åtanke.

I Milano kan du hitta några av Italiens bästa marknader. Speciellt kan Mercatone dell Antiquariato nämnas.

Varje söndag kan du köpa antikviteter som fler än 400 marknadsförsäljare bjuder ut.

Vad beträffar matbutiker så har Milano det bästa landet kan erbjuda på det området. Det kan kanske mest kända matbutiken är Peck som alltsedan 1883 har förknippats med excellent mat och andra delikatesser. I deras butiker hittar du alltid förstklassiga råvaror och delikata recept på spännande maträtter.

På Via Spadari hittar du skinka, salami och fantastiska ostar. Garbagnati är den mest välkände bagarkedjan i stan och du måste prova panotte – Milanos traditionella kaka.

50% REATvå gånger om året är det rea i Milanos butiker; tidigt i juli och i januari efter i helgerna. Priserna är då kraftigt nedsatta, ofta uppemot 70 procent.

Men ett ord av försiktighet kan vara på sin plats; butikinnehavare kan utnyttja rean till att försöka göra sig av med gamla och ”defekta” kläder.

Du kan även shoppa lite smartare på Serravalle Outlets så kan du 30-70% rabatt på alla stora italienska designermärken

Karta med Milano-shopping

Trots att du kan shoppa det allra mesta i Milano så är naturligtvis klädshoppning grädden på moset. Milanos klädaffärer är intimt förknippade med de stora italienska modedesignerna. Varje år flödar såväl utlänningar som italienare till Milano för i jakten på det senaste modet.

Nästan alla butiker som erbjuder det senaste toppmodet finns i citykärnan. Här hittar du exempelvis Hugo Boss, Gio Moretti, Jil Sander, Prada och många fler.

Naturligtvis kan du hitta mycket spännande här – men du får vara beredd att öppna plånboken, märkeskläder kostar en hel del i Milanos centrala modekvarter.

Ett bra tips kan vara att söka dig till lite mindre kända varuhus och butiker där du kan hitta betydligt rimligare priser, samtidigt som kvalitén på kläderna fortfarande är väldigt hög.

Högklackade skorÄr du ute efter skor så kan Tods rekommenderas. Likaså Stivaleria Savoia som slog portarna redan 1925 har mycket en klassisk stil på sitt utbud. På Borsalino hittar du hattar av utmärkt kvalité.

Oxford ska du prova om du är ute efter fräcka t-shirts. Milano är även känt för industriell design, möbler och juveler.

Avantgarde-objekt till ditt hem, inklusive möbler, bjuds ut på De Padova. På Fontana Arte kan du hitta unikt designade lampor och andra möbler.

Antikviteter hittar du främst på Via della Spiga, här kan du exempelvis göra fynd av vackra 1800-tals möbler.

Att shoppa i Milano är som du förstår en fantastisk upplevelse. För att få ut det mesta av din shopping i denna vackra stad bör du ha ett öppet sinne och komma ihåg att du kan hitta mycket annat än bara fashionabla modekläder!