Hotell i Milano

Det finns ett stort utbud av hotell i centrala Milano, med rumspriser som passar både för den penningstinne och för den med en stramare budget, och beroende på vilken service som du som gäst vill ha. Dessutom ger hotellens läge dig som gäst möjlighet att välja vilken del av staden som bäst passar ditt syfte med resan.

Bra 4-stärniga hotell i Milano

Om du vill bo nära stadens historiska centrum kan det 4-stjärniga hotellet Hotel Manzoni, med 47 rum, passa. Det är beläget i modedistriktet Quadrilatero della Moda, en kort gångväg från Domkyrkan, Teatro alla Scala, Pinakoteket i Brera och Piazza Affari. Trots närheten till dessa turistmål uppskattar gästerna hotellets lugna läge. Från hotellet är det lätt att med tunnelbanan ta sig till mässområdena Fieramilanocity och Nuova Fiera di Rho – Pero. Hotellet inrymmer bland annat restaurang, mötesrum och ett spacenter.

I närheten av stadsdelen Isola – där tidigare Milanos fabriksarbetare bodde efter kriget avskurna från stadsmitten av järnvägsspåren från tågstationen Garibaldi – finns det 4-stjärniga LaGare Hotel Milano Centrale, med 141 rum och sex mötesrum, beläget i ett av stadens nybyggda höghus. På trettonde våningen ligger hotellets takterrass där den sugne kan ta sig en drink i baren och beundra utsikten över Porta Nouva, Milanos största affärsdistrikt med skyskraporna, och resten av staden.

Ekologiskt boende i Milano

Om du önskar ett miljövänligt boende under din vistelse i Milano finns det 4-stjärniga och ekologiska Starhotel Echo Hotel. Det är beläget nära Stazione di Milano Centrale, som är centralstationen i staden. Det ekologiska tänkandet präglar alla av hotellets 143 rum, med återvinningsbart material, hållbara tyger och inredning i ljusa naturliga färger, som också skapar lugna utrymmen att varva ner i. På hotellet finns även ett gym på översta våningen med utsikt över staden.

Fantastiska femstjärniga hotell i Milano

I området  Navigli, känd bland annat för ”Milanos kanaler”, byggda under tidig medeltid och utformade av bland andra Leonardo da Vinci, ligger det femstjärniga hotellet Magna Pars Suites Milano, inrymt i ett före detta parfymlaboratorium. Som sig bör har varje rum i hotellet sin egen doft. I hotellet finns trettionio sviter, restaurangen Da Noi In, en trädgård samt en spaavdelning. Nära hotellet finns Via Tortona, hjärtat av stadens mode och designkvarter. Järnvägsstationen Porta Genova Train Station finns på någon minuts gångavstånd.

Prisvärda hotell i Milano

För dig som har en stramare resebudget kan det 4-stjärniga hotellet NH Milano Machiavelli vara ett lämpligt alternativ. Det är beläget mitt i hjärtat av staden, 20 minuters promenad från Duomo, den gotiska katedralen som är säte för den romersk-katolska kyrkans ärkebiskop i Milano. Två kvarter bort ligger Corso Buenos Aires, Milanos viktigaste shoppinggata. Med en kort promenad från hotellet når du Parken Giardini di Porta Venezia. Trevåningshotellet har 103 rum, vilka är rymliga och ljusa och utsökt inredda. Av dem är tre juniorsviter, med två badrum i varje svit med separata sittutrymmen.

Detsamma gäller för det 4-stjärniga hotellet Uptown Palace. Belägen i stadens centrum gör det till ett idealiskt boende för dem som vill fylla vistelsen med så mycket sightseeing och shopping som möjligt under resan. I hotellet finns en restaurang som erbjuder både italienska klassiker och internationella rätter. Hotellet har 165 rum, med fem sviter på de översta våningarna i det 13-våningar höga hotellet.

Hotell nära Stadio Giuseppe Meazza

För dig som vill bo nära det berömda Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) – hemmaarena för fotbollsklubbarna AC Milan och FC Internazionale Milano  – finns bland annat det 3-stjärniga hotellet B&B Hotel Milano San Siro till hands. Hotellet, med 149 rum, är beläget tvärs över gatan till den berömda arenan, skådeplats för världsspelare både i klubb- och landslag.

Hotellet erbjuder frukost, men på Piazzale Lotto kan du hitta flera restauranger, bland annat barer för AC Milan och Interfans. På gångavstånd finns tunnelbanestationen för Linea M5, så det är bekvämt att ta sig till centrum av staden som nås på 15 minuter med tunnelbanan.

Ytterligare ett alternativ om du vill bo på gångavstånd till San Siro är det 3-stjärniga Hotel Oro Blu, med 27 rum i olika kategorier. Det tar ungefär 15 minuter att gå till fotbollsstadion, belägen 1,4 kilometer från hotellet. Hotellet ligger nära tunnelbanestationen Lotto Fiera, med snabba förbindelser till utställningscentret Expo 2015, belägen vid tunnelbanestationen Rho Fiera. Med bil tar det tio minuter att nå utställningscentret Fiera Di Milano-Rho/Pero. Hotellet erbjuder en frukostbuffé, men det finns flera restauranger i närområdet.