Fotboll i Milano

Om du besöker Milano så måste du naturligtvis ta dig till Giuseppe Meatzza – stadion och se en ligamatch med FC Inter eller AC Milan. Fotbollen i Milano har anrika anor och inte minst har ett antal svenskar genom åren satt färg på stadens fotboll. På 1950-talet var det trion Gunnar Gren, Gunnar Nordahl och Nisse Liedholm i Milan. Än idag är Inter och Milan topplag i den bästa ligan i landet, serie A.

Bara att besöka jättearena Giuseppe Meattza – stadion är en mäktig upplevelse. Arenan byggdes 1926 och ägs av Milano kommun. Ärkerivalerna Milan och Inter delar ”broderligt” på denna stadion och spelar alla sina hemmamatcher här. Arenan tar 85 703 åskådare och vid derbyn mellan Inter och Milan är det som regel alltid utsålt.

Att komma över biljetter till matcherna är alltså inte det lättaste och kan dessutom kosta en del. Men det är det definitivt värt. Matchbiljetter kostar mellan 11 – 270 euro till Milans och Inters matcher. Det beror lite på var platserna är belägna. Dyrast är biljetterna när det är derbydags. Då måste man i allmänhet vara ute i väldigt god tid för att få tag i biljetter. Biljetter kan man köpa på plats vid arenan. Man kan också handla biljetter på diverse Internetsajter såsom Ticket2 och LA Travel. Ett annat bra tips är att ta kontakt med Inter eller Milans svenska supporterklubb och höra sig för om biljetter. Då har man chansen att komma över biljetterna lite billigare.
Du tar dig lättast till Giueseppe Meatzza –stadion genom att från centrum ta spårvagn 16. Att gå på ligafotboll i Italien, och framförallt i Milan, är ett måste!