Naviglio Grande

Naviglio Grande i Milano på kvällen

Historien kring Milano är koncentrerad kring det system av kanaler som ringlar sig fram runt om i hela staden. Utgrävandet av kanalen Naviglio Grande tog fart år 1177 och utgjorde en av de första och viktigaste kanalerna i det lombardiska området under medeltiden.

Naviglio Grande på kvällenDet tog ungefär 80 år att konstruera kanalen som idag är ca 50 kilometer lång och från 22 till 50 meter bred.

Naviglio sträckte sig fram till 1300-talet endast mellan floden Ticino och Milanos centrum och nyttjades till frakt av olika varor, främst den vackra vita, gröna och rosa marmorn som användes till uppbyggandet av katedralen Il Duomo, Milanos idag största sevärdhet, vilken påbörjade sin långa resa 1296.

På den fängslande turen genom det vackra landskapet kan ni skåda typiska milanesiska hus så som de i staden Cassinetta di Lugagnano, konst- och hantverksaffärer, antikvitetsbutiker, flera hundra caféer, barer och uteserveringar i en speciell och mysig atmosfär samt de stora bostadsvillorna med inhägnade borggårdar från tidigt 1900-tal.

Naviglio Grande inbjuder helt klart till en skön båttur genom ett av Milanos tveklöst mest pittoreska områden.

På promenadavstånd längs med kanalen finns sedan möjligheten att besöka kyrkor, basilikor och andra historiska platser och sevärdheter. Kort sagt en upplevelse man inte bör åka hem utan.