Nattliv i Milano

En utekväll i Milano börjar med happy hour som sedan övergår till clubbing omkring 23:00 fram till 04:00. De hetaste nattklubbarna hittar man vid distrikten Navigli och Brera samt vid området Corso Cromo. Klubben med samma namn varvar konst, mode och restaurang i samma lokaler och är ett av de populäraste ställena i distriktet. I Brera ligger det lite mer sofistikerade Jamaica med en stor uteservering som överblickar distriktet. Klubben går du till för långa diskussioner med spännande människor, bland annat har Jamaica varit ett mycket populärt tillhåll bland författare. På Via Valtelina kan du på fredag- och lördagkvällar besöka ett av Milanos största dansställen, Alcatraz och stadens absolut trendigaste gaybar, G-Lounge, finns på Via Largo 8.

Café Atlantique – Disco i lyx

Till adressen Viale Umbria 42 ska du bege dig för spektakulära shower i lyxmiljö. Nattklubben Café Atlantique är modernt inredd och designad av unga italienska arkitekter. Mingla bland blå neonljus i glasbaren, dansa loss på något av dansgolven eller låt dig underhållas av kvällens showartister. Klubben består också av luxuösa rum i olika tema, vad sägs om ett besök i det vitinredda praktfulla vip-rummet? Tillfälle att lära känna varandra lite bättre över en god bit mat finns självklart också. På Café Atlantique hittar du bland de bästa kockarna i hela Milano. Stället har öppet tis-sön 19-04, åldersgräns 18, inträde €20 efter kl.23.

Blue Note – Jazzklubb med liveshower

På Via Borsieri 37 ligger Milanos bästa jazzklubb Blue Note, känd från New York. Här kan du njuta av live-föreställningar av talangfulla jazzmusiker två gånger varje kväll. Klubben gästas även av världsartister inom jazzgenren och lockar en väldigt bred publik. Lokalen är inredd med fokus på akustiken i syfte att skapa en hjärtlig och personlig stämning mellan musiker och publik. Middag serveras innan föreställningarna, sedan finns möjligheten att ta en drink och koppla av i en behaglig atmosfär. Blue Note har öppet måndagar 14-19, tis-lör 14-24 och söndagar 19-23. Entré €30. Glöm inte att boka bord!

Gattopardo Café – Nattklubb i vacker kyrkmiljö

Ja, kombinationen låter ofattbar men denna nattklubb hittar du i en gammal kyrka på Via Piero delle Francesca och är tveklöst den vackraste nattklubben du kan hitta i stan. Gattopardo Café besöks ofta av modeller och fotbollsspelare och är i regel svår att komma in på. Det ryktas att vår egen Zlatan Ibrahimovic har besökt nattklubben. Nattklubben har en unik omgivning med marmorgolv, marmorpelare, antika möbler och en bländande vacker kristallkrona. Öppettiderna är tis-sön 18-05, inträde €20 och åldergräns 24. Besökarnas information om Nattliv i Milano